Contact:

Doctor Poelsstraat 8A

5953 NP Reuver

077-4746000

info@dierenartsreuver.nl
Openingstijden:

Ma t/m vrijdag 9.30 – 18.30 uur

Honden - Algemeen

In ons land leven bijna twee miljoen honden als huisdier. Behalve dat ze als gezelschapsdier worden gehouden, worden ze ook ingezet om allerlei taken te verrichten. Zo zijn er blindengeleidehonden, poliehonden, herdershonden, jachthonden en reddingshonden. Honden stammen af van de wolf. Door het fokken van verschillende rassen zijn er uiteenlopende vormen en maten ontstaan. Ook in vachttype en lichaamsverhoudingen zijn er grote verschillen. De gemiddelde levensduur van een rashond is tien jaar. Kleine rassen worden vaak ouder, grotere rassen wat minder oud.


Als u een hond in huis willt nemen, moet u over een aantal dingen goed nadenken.

O.a.: Hoe veel tijd heb ik voor de hond, hoe veel plaats heb ik en wat wil ik met hem/haar doen. Afhankelijk van de antwoorden op deze vragen kunt u kiezen uit verschillende rassen en kruisingen. Dan komt de vraag; wil ik een pup of kies ik juist voor een jong volwassen hond of zelfs een wat oudere hond. Een pup is natuurlijk erg schattig, maar kost u ook veel tijd en energie.

Er wordt vaak gedacht dat je een oudere hond niks meer kunt leren. Dat is zeker niet zo, het leerproces gaat alleen wat langzamer naarmate de hond ouder is. Voor een jong volwassen hond merk je daar als eigenaar bijna niets van. Bij een wat oudere hond is het leervermogen niet alleen afhankelijk van de leeftijd, maar ook van ras en karakter.

<< Terug

Copyright © 2024 Dierenarts Reuver