Contact:

Doctor Poelsstraat 8A

5953 NP Reuver

077-4746000

info@dierenartsreuver.nl
Openingstijden:

Ma t/m vrijdag 9.30 – 18.30 uur

Voeding & apotheek

In onze praktijk verkopen wij voornamelijk voer, wat alleen bij de dierenarts verkrijgbaar is. Dit is vaak een speciaal dieet voor bijvoorbeeld blaasproblemen, of dieren met een voedselallergie, wat is vastgesteld na een diagnose van de dierenarts. Maar natuurlijk hebben wij ook normaal onderhoudsvoer voor honden en katten!

Onze dierenarts en assistentes kunnen u helpen met het kiezen van het juiste voer. Vaak vind men het namelijk moeilijk om te kiezen tussen al deze soorten en maten voersoorten. Kom gerust eens langs voor een advies op maat!

Konijnen en knaagdieren

Hiernaast hebben wij ook knaagdieren- en konijnenvoer in het assortiment. Helaas is het nog steeds zo, dat men niet goed weet wat deze dieren nodig hebben. Vaak krijgen ze 1 maal daags een bakje met gemengd voer en geen hooi, en dit is jammer. Konijnen en knaagdieren hebben onbeperkt hooi nodig, zodat hun tandjes goed afslijten. Ook kunt u het beste geen gemengd voer verstrekken, maar een complete "pellet", waar verder geen maïs op pitten e.d. in zitten. Ze gaan namelijk selecteren, laten de brokjes liggen, en krijgen op deze manier niet de juiste voedingsstoffen binnen.

Wij zien veel problemen bij konijnen en cavia's, wat veroorzaakt wordt door voedingsfouten. Gebitsproblemen, verstoppingen, gas, vermageren enz.

Wilt u hierover meer informatie? Vraag dan eens aan de balie voor een advies!

Copyright © 2024 Dierenarts Reuver