Contact:

Doctor Poelsstraat 8A

5953 NP Reuver

077-4746000

info@dierenartsreuver.nl
Openingstijden:

Ma t/m vrijdag 9.30 – 18.30 uur

Honden - Huisvesting

Honden zijn van nature groepsdieren, ze vinden het dan ook harstikke gezellig om samen met ons in huis te wonen. Sommige rassen zoals Malamutes of bijvoorbeeld de Pyrenese berghond vinden het soms plezierige om samen met meerdere honden buiten te leven door hun dikke vacht.

In huis is het fijn als de hond een eigen plek heeft om te slapen en zich terug te trekken. dat kan bijvoorbeeld een mand, kussen of bench zijn. Een bench is een afsluitbaar hok van metalen tralies of een dichte variant van kunststof met een traliedeur. Deze is mede geschikt bij het aanleren van zindelijkheid, om te voorkomen dat uw hond in huis spullen sloopt en om de hond gescheiden te houden van kleine kinderen als u er even niet bent om hen in de gaten te houden. Mits goed aangeleerd is de bench voor veel honden een prettige ligplek waar ze zich veilig voelen, zeker als deze is afgedekt met bijvoorbeeld een kleed of als u een dichte bench heeft. Sluit uw hond echter niet urenlang op in zijn bench.

Kies voor de ligplaats van de hond een rustige plek uit waar hij wel de kamer kan overzien maar niet in de loop of de tocht ligt.

Meerdere honden samenhouden kan. De kas dat dit goed gaat is het grootst wanneer u bij uw hond een hond van het andere geslacht neemt. Wanneer u een reu bij een andere reu plaats is de kans op vechtpartijen groot maar er is ook een grote kans dat de honden uiteindelijk vreedzaam samen leven. De kans op vechtpartijen bij teven is minder groot maar vechtpartijen zijn vaak wel veel ernstiger en er is een kans dat de honden blijvend gescheiden gehouden moeten worden. Wat een gunstige combinatie is kan ook afhangen van het ras van de honden. Overweeg castratie van reu en/of teef om loopsheid, probleemgedrag of ongewenste dracht te voorkomen. Wilt u dit vanwege probleemgedrag laten doen, raadpleeg dan eerst een hondengedragstherapeut.

Honden kunnen leren samenleven met andere dieren, zoals katten. Dit gaat het makkelijkst wanneer hond en kat van jongs af aan samen opgroeien. Wanneer dit niet het geval is, is er vaak meer begeleiding nodig om de dieren aan elkaar te laten wennen. Neem hier rustig de tijd voor. Voorkom dat uw hond achter andere dieren aan gaat jagen en zorg ervoor dat de dieren elkaar gaan associëren met leuke dingen, en beloon goed gedrag.  


<< Terug

Copyright © 2024 Dierenarts Reuver