Contact:

Doctor Poelsstraat 8A

5953 NP Reuver

077-4746000

info@dierenartsreuver.nl
Openingstijden:

Ma t/m vrijdag 9.30 – 18.30 uur

Katten - Algemeen

Ongeveer de helft van de huisdierbezitters in Nederland heeft een kat, wat aangeeft dat de kat één van de populairste gezelschapsdier is. De aanschaf van een kat brengt wel een aantal verantwoordelijkheden met zich mee. Een kat moet bij u en uw gezin passen. Hij hoeft natuurlijk niet uitgelaten te worden, maar heeft uiteraard wel aandacht en verzorging nodig. 

Naast de gewone "huis-tuin-en-keuken-kat" zijn er ontzettend veel kattenrassen met allemaal hun eigen karakter en bijzonderheden. Een kitten is natruulijk leuk, maar kost veel tijd om goed op te voeden. Er komen jaarlijks 45.000 katten in asielen terecht, dus u kunt overwegen om een kat uit het asiel te halen.

Sommigen zijn kalm of rustig, andere juist wat wilder of eigenwijs en ga zo maar door. Meestal zijn ze erg sociaal en zijn dus een zeer geliefd huisdier. Veel katten zijn graag onder soortgenoten. Dan is het dus, als het kan, wel zo leuk om 2 katten te nemen. Dit geldt vooral voor raskatten, deze groeien meestal op in een groep en zijn dus gewend om met meerdere katten hun territorium te delen. Let op want niet iedere kat vindt het prettig om met een of meerdere soortgenoten onder één dak te leven. Als dat zo is kunnen er voor u en de katten zeer vervelende problemen ontstaan.

Een kat wordt gemiddeld vijftien jaar oud. Uit onderzoek blijt dat de levensverwachting van een gecastreerde kat twee keer zo lang is als van een vruchtbaar dier.

 

<< Terug

Copyright © 2024 Dierenarts Reuver