Contact:

Mariastraat 30a

5953 NL Reuver

077-4746000

info@dierenartsreuver.nl
Openingstijden:

Ma t/m vrijdag 9.30 – 18.30 uur

Nieuwsberichten

Herfst: rui voor de meeste honden!

In het voor- en najaar wisselt de hondenvacht van ‘zomer-’ naar ‘winteruitvoering’ en andersom. De meeste honden verharen alleen in de ruiperiode overmatig. Soms is het normale ritme ontregeld. Dat kan door het weer komen, maar honden die vaak binnen zijn, hebben soms een ander ritme. Het overdreven borstelen van de vacht en slechte voeding kunnen ook het ruiproces beïnvloeden.

 

Wat kun je eraan doen?
Het liefst helemaal niks! Rui is een natuurlijk proces dat bij je hond hoort. Gewoon een keertje extra stofzuigen, en misschien je hond een keer in bad doen om zo de losse haren sneller kwijt te raken. Was uw hond met een goede hondenshampoo, die enkele minuten moet inwerken zodat de dode en bijna dode haren losweken. Daarna de vacht goed uitspoelen.
Trimsalons raden aan om de hond vervolgens droog te föhnen. Tijdens het droogföhnen kamt u de vacht voorzichtig met een speciale hondenborstel. Wilt u zeker weten dat u het haar en de huid van je hond niet beschadigt? Neem dan contact op met ons, wij weten in onze trimsalon de juiste behandeling voor iedere hond.

09.10.2019

Copyright © 2022 Dierenarts Reuver