Contact:

Mariastraat 30a

5953 NL Reuver

077-4746000

info@dierenartsreuver.nl
Openingstijden:

Ma t/m vrijdag 9.30 – 18.30 uur

Nieuwsberichten

Maand van het gebit 2016

De maand februari in 2016 is wederom door dierenartsen opnieuw uitgeroepen tot de maand van het gebit bij huisdieren (bij de hond en de kat). Deze speciale maand met extra aandacht voor het gebit een terugkerend onderdeel van onze dierenartsenkalender geworden.

80% van de honden en katten ouder dan 3 jaar heeft gebitsproblemen.

Meestal is een eigenaar zich wel bewust van het feit dat gebitsproblemen veel voorkomen, maar ze nemen nog te weinig actie om deze problemen te voorkomen.

96 % van de dierenartsen adviseert tanden poetsen: maar een paar procent van de eigenaren poetst ook daadwerkelijk het gebit van hun huisdier!


Tanden en kiezen verliezen ...
We willen u er op wijzen dat een gezond gebit belangrijk is voor uw huisdier en dat u het ontstaan van tandplak en tandsteen kunt voorkomen. Het probleem van tandsteen is dat het slijmvlies bij de tanden en kiezen aangetast wordt en dat uw huisdier gebitselementen kan verliezen. Helaas is een behandeling onder sedatie dan de enige methode om het probleem weer te verhelpen.

Door tandproblemen ontstekingen elders in het lichaam krijgen ...
Niet alleen kan uw hond of kat de tanden en kiezen verliezen. Een 2e gevolg is dat bacterien uit de mondholte elders in het lichaam ontstekingen kunnen geven. Met name ontstekingen van de hartkleppen, nieren en lever zijn berucht.

Met een paar simpele handelingen is dit te voorkomen!
U kunt de tanden en kiezen reinigen door middel van voer, door mechanische reiniging of door een speciale waslaag. Het mechanisch reinigen houdt in: tanden poetsen of speciale tandheelkundige speeltjes. Het beste is een combinatie van voer en tandenpoetsen bij uw huisdier uit te voeren. Door dit met regelmaat uit te voeren verzekert u uw huisdier van een gezond gebit.

Wat kunt u voor een gezond gebit van uw huisdier doen?

 • voer. Geef uw hond of kat brokken als hoofdvoeding!
  Doordat erop de brokken gekauwd wordt schuren de tanden schoon. Vooral T/D* brokken van Hill's Pet Nutrition zijn speciaal ontwikkeld om tandplak en tandsteen te voorkomen.
 • tandreinigende tussendoortjes, zoals Veggiedent, Kauwstrips met C.E.T. of Dentastix
 • de tanden poetsen bij hond en kat. Mechanische reiniging door middel van tandenpoetsen is het beste!
 • tandheelkundige speeltjes. Speciale speeltjes die helpen het gebit te reinigen, zoals de Dental Kong.
 • een bacterie voorkomende behandeling, door middel van Dentisept of Vet Aquadent
 • een algenpoeder tegen tandsteen door het eten: indien tanden poetsen niet gaat kunt u Orozyme Bucco-Fresh geven, dit verandert de samenstelling van het speeksel en gaat tandsteenvorming tegen.
  Wij adviseren een combinatie van bovenstaande methodes!

  Tip: Leer de honden en katten van jongsaf aan dat poetsen erbij hoort!

Laat het gebit van uw hond of kat gratis nakijken:
Tijdens de maand van het gebit kunt u het gebit na laten kijken.
Indien u met uw hond of kat langskomt dan kan een van onze dierenartsen het gebit van u dier controleren en daarbij een poetsadvies geven.

Als u gebruik wilt maken van deze gebitscontrole, dan moet u van te voren een afspraak maken per telefoon 077-4746000

Wanneer er toch een uitgebreide gebitsbehandeling nodig is
Mocht er toch tandsteen ontstaan zijn, en kan deze niet met een simpele handeling weggehaald worden, dan is een behandeling onder sedatie het enige alternatief. Dit kan varieren van een eenvoudig gebitsreiniging tot aan het trekken van tanden en/of kiezen.

Verzeker uw hond of kat van een gezond gebit: poets de tanden!

10.02.2016

Copyright © 2022 Dierenarts Reuver