Contact:

Doctor Poelsstraat 8A

5953 NP Reuver

077-4746000

info@dierenartsreuver.nl
Openingstijden:

Ma t/m vrijdag 9.30 – 18.30 uur

Nieuwsberichten

Wetenschappers komen met IQ test voor honden

Het is een stel Britse onderzoekers gelukt om een IQ test voor honden te ontwikkelen. Hiermee kan men niet alleen de intelligentie van uw viervoeter testen, het kan mogelijk ook helpen bij het in kaart brengen van het verband tussen gezondheid en intellect bij mensen.

Specialisten van de London School of Economics en de Universiteit van Edinburgh hebben op basis van een serie van cognitieve proeven de intelligentie van 68 bordercollies bepaald. De ontwikkelde IQ test is echter niet alleen geschikt om de intelligentie van uw huisdier te testen. Volgens onderzoeker Rosalind Arden bestaan er ook “verstrekkende gevolgen voor het begrijpen van gezondheid en ziektes bij mensen”. Het menselijk brein heeft namelijk in de basis een gelijke werking aan die van de hond.

Plan is om de gezondheidsproblemen op lange termijn, zoals dementie, bij de dieren te analyseren en zodoende de link tussen intelligentie en een langer leven aan te tonen. Het zal niet gemakkelijk zijn om dit ook voor mensen voor elkaar te krijgen. Dit aangezien er per individueel geval vele externe factoren meespelen. Denk hierbij aan roken, alcohol drinken en veel of weinig sporten. “Honden zijn in principe geheelonthouders, dus kunnen ze ons daarin een beter inzicht verschaffen”, besluit Arden.

 


30.03.2016

Copyright © 2023 Dierenarts Reuver