Contact:

Mariastraat 30a

5953 NL Reuver

077-4746000

info@dierenartsreuver.nl
Openingstijden:

Ma t/m vrijdag 9.30 – 18.30 uur

Nieuwsberichten

Heerlijk zomerweer! Maar let op uw dier.

We kunnen de komende dagen nog even genieten van prachtig warm zomerweer. Veel van onze huisdieren kunnen echter niet zo goed tegen warmte. Oververhitting kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn voor uw huisdier. Houd er daarom rekening mee en neem maatregelen als het buiten warm is.

Ga niet intensief sporten met de hond. Bij een temperatuur van meer dan 20 graden raden wij af om met de hond te gaan fietsen. Ook hard rennen en met ballen en frisbees gooien kan men beter doen als het weer wat koeler is. Maak geen lange wandelingen in de hitte maar plan deze aan het begin of eind van de dag. Let bij honden met een dunne vacht ook op verbranding en smeer dun behaarde plekken eventueel in met zonnebrandcreme. En bedenk dat het asfalt maar ook zand heel heet kan zijn aan de pootjes!

Konijnen en knaagdieren kunnen niet goed tegen de hitte. Zorg voor afkoeling, bijvoorbeeld door een tegel, een halfvolle plastic fles met water of speciale koel-'pods' in de vriezer te laten afkoelen en in het hok te leggen. Laat de dieren zelf kiezen of ze daar bij willen gaan liggen.

Zorg er voor dat uw dier bij warm weer een plek in de schaduw heeft. Zorg natuurlijk ook voor voldoende vers drinkwater.

Laat een dier nooit achter in een auto. Wist u dat de temperatuur in een auto al binnen 10 minuten levensgevaarlijk hoog kan worden!?!

Mocht u met dit mooie weer barbecue plannen hebben, houd dan goed in de gaten dat uw dier niets steelt. Helaas belanden er nog teveel dieren, vooral honden, bij de dierenarts omdat ze een satéprikker (spies) hebben ingeslikt!

Nog meer nuttige tips? Weten hoe u oververhitting herkent en wat u er aan kunt doen? Klik dan op de volgende link 'Dier en warmte'.

Copyright © 2022 Dierenarts Reuver