Contact:

Doctor Poelsstraat 8A

5953 NP Reuver

077-4746000

info@dierenartsreuver.nl
Openingstijden:

Ma t/m vrijdag 9.30 – 18.30 uur

Nieuwsberichten

Houd uw dier weg bij oppervlaktewater

Verschillende waterschappen waarschuwen om contact met oppervlaktewater te vermijden. Dat geldt zowel voor mensen als voor dieren, zoals honden of vee. Door de langdurige droogte en warmte is op veel plaatsen het water vervuild door blauwalg, botulisme, vissterfte en vervuild regenwater. Dat kan gezondheidsproblemen geven. Laat dieren daarom niet van het water drinken, er in zwemmen of pootje baden.

Hevige regen geeft extra vervuiling
Bij flinke regenbuien kan de bodem het water niet opnemen, waardoor het direct in het riool of oppervlaktewater terecht komt. Daarbij worden opgehoopte afvalstoffen en vuil meegespoeld, zoals olie, hondenpoep en stof. Ook het opgehoopte vuil uit het riool zelf wordt meegevoerd naar de waterzuiveringen, die de hoeveelheden water niet altijd aankunnen bij hevige regen. Dan loopt de overvloed aan water weg in het oppervlaktewater waardoor het vuil daarin terecht komt. Daarnaast kunnen bij hoosbuien plassen op straat ontstaan. Ook daarin kan veel vuil opgehoopt zijn, dus laat uw hond daar niet van drinken.

Zwemmen? Alleen in veilig zwemwater
Voor zwemmen, pootje baden en spelen in natuurwater is er officieel en goedgekeurd zwemwater. Dat zwemwater wordt regelmatig gecontroleerd. De locaties waar men veilig kan zwemmen, staan op www.zwemwater.nl.

Bronnen:
Waterschap AA en Maas  
Waterschap Vallei en Veluwe

16-08-2018

Copyright © 2023 Dierenarts Reuver