Contact:

Mariastraat 30a

5953 NL Reuver

077-4746000

info@dierenartsreuver.nl
Openingstijden:

Ma t/m vrijdag 9.30 – 18.30 uur

Trimsalon Reuver

In de trimsalon wordt uw huisdier op een professionele manier behandeld. Alle vachtstructuren kunnen verzorgd worden en de trimsalon staat in nauwe samenwerking met de dierenartsen.

Naast het plukken, knippen, scheren, effileren kan uw huisdier ook gewassen worden met een voor zijn/haar vacht geschikte, specifieke shampoo. Daarnaast worden tijdens de trimbeurt ook de tanden, nagels en oren gecontroleerd en verzorgd.

Vachtverzorging
Vachtverzorging begint bij het regelmatig en goed borstelen en onderhouden van de vacht van uw huisdier. Het is dan ook belangrijk om uw huisdier van jongs af aan te laten wennen aan een borstelbeurt. Denk eraan: borstelen is geen spelen!

Vachtverzorging is een ruim begrip. Dit bestaat naast het borstelen van de vacht ook uit het knippen, effileren, scheren of plukken van de vacht of een combinatie daarvan.
Daarnaast is het belangrijk om de goede shampoo en andere vachtverzorgingsproducten te gebruiken. Shampoo voor mensen is namelijk niet goed voor honden. Zelfs babyshampoo kan grote problemen geven. Honden hebben namelijk een andere zuurgraad van hun huid dan mensen.

Vachtverzorging is niet alleen ter verfraaiing van uw huisdier maar is ook zeer belangrijk bij het voorkomen van huidproblemen en parasieten.

Een goede vachtverzorging is belangrijk voor de algehele conditie van uw huisdier en voorkomt frustraties bij dier en baas.

Behandeling en advies
Elk type vacht heeft een specifieke manier van verzorgen nodig.
Soms is dat een eenvoudig trucje dat u van de fokker kunt leren.
Vaker echter komt er meer bij kijken.
Een trimsalon is dan de aangewezen plek voor een totale verzorging.

Ook kan er deskundig advies worden ingewonnen voor de regelmatige verzorging thuis.

Verschillende soorten vachten
Bij honden en katten komen verschillende vachtstructuren voor. Dit betekent dat er ook verschillende soorten van vachtverzorging nodig zijn. Denk aan de volgende voorbeelden:

  • Langharige vachten: Bobtail, Briard
  • Zijdeachtige vachten: Yorkhshire Terriër
  • Kortharige vachten: Boxer, Teckel
  • Vachten die niet ruien: Poedel, Kerry Blue Terriër
  • Ruwharige vachten: Welsh-, Airdale Terriër
  • Mengvachten / ongewone vachten: Kruisingen, Puli

Ook voor andere huisdieren
Een goede vachtverzorging is niet alleen noodzakelijk voor honden maar ook voor bijvoorbeeld katten, konijnen en cavia's.

Hoe maakt u een afspraak?
Wilt u een afspraak maken voor een trimbeurt van uw huisdier? Neem direct contact op met een van onze trimster, zij zijn telefonisch bereikbaar op 06-10568631. Wij zitten in de dierenartspraktijk op de Mariastraat 30a in Reuver.

Copyright © 2022 Dierenarts Reuver